Представник Гласа Републикe на Ливадијском форуму

Од 3. до 5. јуна на позив Валентине Матвијенко, предсједнице Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације, предсједник Гласа Републике Миле Аљетић једини из Републике Српске/БиХ учествовао је на V Meђународном хуманитарном Ливадијском форуму на Јалти у Републици Крим, Руској Федерацији.

Форум се одржава у оквиру Међународног фестивала „Велика руска ријеч“ и обухвата пет секцијских састанака. Аљетић је учествовао у раду треће секције на тему: „Русофили и руски сународници у иностранству: заједнички задаци и нове могућности за сарадњу“.
Поред радног дијела форума, Аљетићу је припала и велика част и привилегија да присуствује свечаном пријему уприличеном од стране госпође Валентине Матвијенко у Ливадијском дворцу, али и пријему уприличеном од стране првог човјека Републике Крим господина Сергеја Аксјонова након отварања XIII Међународног фестивала „Велика руска ријеч“.

На пленарном засједању којим је предсједавала госпођа Валентина Матвијенко усвојена је и Резолуција V Meђународног хуманитарног Ливадијског форума. Овај документ апелује на строго поштовање од стране свих држава општеприхваћених принципа и норми међународног права без којих се мир не може сачувати широм свијета.
Десетине нових контаката које је стекао Аљетић са утицајним људима из читавог свијета и свих дијелова Руске Федерације, омогућиће свима нама окупљеним око Гласа Републике да наставимо са активностима развоја културне, хуманитарне, политичке и привредне сарадње између Руске Федерације и Републике Српске.

Тим за информисање Гласа Републике